Cidersmaking

20. mai – 31. aug 2021

Måndag – Laurdag

Kl 13 (inkl lunsjplanke) og 16.00

Vi formidlar om korleis vi dyrkar frukta i den økologiske hagen og om korleis vi gjer frukt og bær om til juice, cider, fruktvin og dram.

Vi syner korleis vi handterer cideren etter fransk «methode traditionell» med lagring og prosess før den til slutt får på champagnekork og blir eksklusiv musserande cider. 

Møt ein av oss i familien og lær om prosessen og om kva for cider som passar til ulike typar mat.

 

Ciderprogrammet inkluderer 5 smaksprøvar av cider. Alternativ smaking av alkoholfri most. Varer ca 1,5 timar totalt.

Kl 13.00 Smakinga inkluderer ein lunsjplanke med 5 smårettar tilpassa kvar cider (kr 595)

Kl 16.00 Formidling og 5 smakar av cider (kr 350). Det er muleg å bestille bord til middag etter smakinga. Det er lurt å reservere bord.  Telefon bordreservasjon.

Butikken

20. mai – 31. aug 2021

Måndag – Laurdag kl 13 -18

Elles i året - ta kontakt.

Ciderhuset har løyve til å selje cider og fruktvin inntil 22 vol % alkohol i gardsbutikken.

 

Her finn du alle produkta våre frå Balholm med og utan alkohol. Unntaket er fruktdrammane våre. Desse må du framleis finne på Vinmonopolet.

I butikken er også bøker om cider, det er syltetøy og gele og litt av kvart alt etter sesong. 

Frå og med 2021 har vi vår eigen sjokolade.....

0N0A4778 (1).jpg