KONTAKT

Ciderhuset
Sjøtunsvegen 32,
6899 Balestrand
+47 90 83 56 73
post@ciderhuset.no
Kart
 

SOSIALE MEDIER

TripAdvisor
Facebook
Instagram

MEIR

Balholm
Interplan 
Balestrand 
Sognefjorden

 

Opningstider 2020

20.mai - 20 sept

Måndag - laurdag kl 13-18

Open butikk.

Formidling om cider inkl. smaksbrett kl 13 og kl 16.

Ciderrestaurant: 

2.juni - 19.juni 

Måndag - fredag kl 13-18

Lunsj&Cider


20.juni - 20 august 
Måndag - laurdag kl 13-21

Lunsj & Cider & Middag

Reservasjon er tilrådd.

Restauranten legg vekt på å kople cider og mat og vil ha fokus på ein cider pr veke med matrettar som passar til denne.

 

Vi serverer meze (smårettar) og hovudrettar av lokale råvarer, men tilberedt med inspirasjon frå Middelhavet ettersom kjøkensjef og svigerdotter i huset kjem frå Tyrkia. Dessertane er ofte henta frå frukthagen. 

 

Kvar sommar kjem det mange gjester frå heile verda til sommar-restauranten i Ciderhuset. Her kan de smake varme og kalde rettar som passar til drikke frå Balholm. Utsikta over Sognefjorden gir ekstra krydder til maten!

Ciderhuset sin matfilosofi er at maten bør smake godt!

 

Vi kjøper kjøt frå Balestrand og Vik, laks frå røykeriet på Farnes, is frå Alm gard i Feios, fisk frå Kalvåg….

 

Eigen tørr cider og urter frå hagen er basis i kraft, sausar og supper.

 

Vi hentar frukt frå vår eigen økologiske hage og drikke frå kjellaren – eller kanskje frå eit av mikrobryggeria.

Måltidet planlegg vi i lag. Kva er årstida og kva er godt akkurat no? Kva for stil og stemning ynskjer de? Servering ved borda eller buffé?  Skal det vere noko attåt maten av god drikke? Hugnad og moro?

Den økologiske hagen har eit virvar av sortar som er samla gjennom mange år. Her er nesten 35 plommesortar, ca 60 eplesortar, 8 pæresortar, 6 aprikossortar, i tillegg til kvede, mispel og vindrue. 

Det artige med sortar er å smaka og lukta den store skilnaden innanfor ein art. 

Nokre passar best til å eta friske, andre til å laga syltetøy, atter andre til vin eller snaps.  Genetisk mangfald er i høgste grad også ei gastronomisk sak!

Ciderhuset har eigen urtehage bak kjøkenet. Eli-Grete har meir interesse for urter enn blomster – noko både biene og kjøkensjefen set pris på!

Løpstikke, persille, dill, diverse mynte, timian og sitronmelisse finn vegen til kjøkenet. I den rette sesongen kjem også asparges, jordskokk, tomatar og salat på tallerken frå kjøkenhagen ved Ciderhuset.

Gard er den mest tolmodige til å hauste urter til turking. Han og Tuba miksar urtete og urteblandingar utover hausten som kjem dei til gode som sikrar seg julepakningane frå hylla med matgåver.